Mr Cool

Snook är så bra och jag älskar denna låten. ;D

Snook - Mr Cool

Rösta på Tracks

Nu är det dags att rösta på tracks igen. Viktorious var tyvärr inte med på listan den här veckan (:() så nu kan man bara rösta på Calle. Vi vill inte att han också ska försvinna från listan så det är bara att rösta, rösta, rösta. Det blir ju ingge kul om det inte finns en enda sugarplumare på listan, eller hur? Rösta!! Carl Norén website

Nu finns det en Carl Norén hemsida. Den heter passande http://carlnoren.com/, jag kunde inte ha hittat på ett bättre namn själv. Jippie säger vi och klickar in på den. ;)


Indestructible

Jag älskar Robyn!

Robyn - Indestructible

Carl Norén svarar på frågor

Nu finns det svar på några av frågorna vi ställde till Carl för nån vecka sedan. ;)


Tracks

Glömm inte att rösta på Carl Norén med The Anger och Viktorious med When We Were 10 på trackslistan. Denna vecak ligger de på 12 (Carl) och 15 (Viktorious) plats, nu röstar vi så de får ännu högre placeringar nästa vecka!! Rösta gör ni här. ;)


Viktorious

Klicka här för att se en intervju. ;)

Victor "Viktorious" Norén intervju


Victor Norén har hängt rock'n'rollkostymen i garderoben och blivit popstar. För Bling berättar han om fåfängan, hunkstämpeln och om hur det är att vara en av brorsorna Norén.

- Vi har ingen hockeymorsa som har drillat oss hemma.

Nu visar Sugarplum Fairy-frontaren Viktor Norén sitt nya ansikte med pop-alter egot Viktorius. Nyligen släpptes singeln When We Were 10 och snart börjar utlandslanseringen, Vi frågade hur förvandlingen från rockstar till poppojke gick till.

- Egentligen är det ingen större skillnad på pop- och rockstjärna. Det borde bara heta star. Jag har alltid haft en stor passion för popmusik. Man kan få fram helt andra saker än med ett rockband på fem personer. Jag vill ta ut svängarna lite men av respekt vill jag inte låta mitt ego ta över Sugarplum fairy.

Varför blev du just Viktorious?

- Viktorious kommer förstås från mitt namn och så gillade jag det. Jag började skriva låtar på datorer i stället för gitarrer och jag ville skapa en ny person att börja på en helt blank sida med. Popmusiken över lag har blivit för hemtrevlig. Förr kunde man inte få tillgång till Michael Jacksons vardagsrum via en bloggkamera. Popstjärnor var från Mars. Det fanns en mystik runt dem som inte finns i dag. När jag var sju, åtta år så gillade jag Madonna och Mick Jagger. De var lika overkliga som Batman och Spindelmannen.

Strävar du själv efter att vara lika otillgänglig?

- Nej, men jag ser ingen poäng med att blogga eller twittra och göra mig själv konstant tillgänglig. Jag exponerar mig själv men på andra sätt. Om jag gör en video så gör jag det inte med en skakig Iphone-kamera.

Du var ju tvåa på Veckrevyns lista över Sveriges hetaste hunkar, klättrar du upp i topp nu?

- Ja, det var därför jag gjorde Viktorious. Var jag bara tvåa? Vem låg etta då?

Det kommer jag inte ihåg, men är hunkepitetet viktigt för dig?

- Det är det absolut. Jag hade själv pojkrumsidoler som betydde mycket för mig. Jag tycker det var en ära för dem att de fick sitta på min pojkrumsvägg. Därför uppskattar jag att vara pojk- eller flickrumsidol.

Du är väldigt stylish på pressbilderna, är du fåfäng?

- Absolut. Stil överlag föddes ur musiken. Innan Elvis fanns det ingen ungdomskultur. Du ska se ut som musiken du spelar. Stil är ett verktyg för att förmedla saker på scenen. Om man bara har musiken är det ingen idé att spela live. Med Viktorious är musiken mycket mer stylad än med Sugarplum Fairy. Det är medvetet. Att gå in i en roll som artist, att inte vara samma som jag är privat. Det är viktigare nu är tidigare. Viktorious musik är mer artistisk och stylish än rock'n'roll. Det är lättare att dra på sig ett par jeans och bli rocker.

Du har kallat din skiva för en förfestskiva, utveckla?

- I min värld brukar festen peaka på förfesten. Min musik ska vara maximerad. När stämningen är som högst ska man lyssna på Viktorious.

Din brorsa Carl släpper också soloskiva i höst, tävlar ni om uppmärksamheten?

- Nej. Vi gör så extremt olika grejer. Jag har ingen ambition att göra det Carl gör och han har ingen ambition att göra det jag gör. Vi har helt olika målgrupper. Jag ser det som ett sundhetstecken i Sugarplum att så olika musik ryms i det bandet.

Skulle ni spela varandras musik på förfesten?

- Calle har aldrig haft förfest. Det är mycket bättre att spela honom på efterfesten. Det är bättre att somna till. Han är minimalistisk. Jag är maximalistisk.

Ni har fått mycket peppning under uppväxten har jag förstått, har ni en rockbandsmorsa i stället för hockeymorsa därhemma?

- Jag vet inte. Det är väl Sonys jobb att pusha för mig, inte mammas. Men det är klart att det sitter i generna, att man är exhibitionist, att man tar till det som finns. Men vi har ingen hockeymorsa som har drillat oss hemma.

Du är ju som sagt lite av en flickidol, hur är det egentligen, är du singel?

- Ja, just nu har jag inte tid för tjejer.

 

 

 

Fakta: Victor Norén

  • Ålder: 25 år.
  • Bor: Flyttade till Stockholm 2003.
  • Familj: Mamma, pappa, bröderna Gustaf och Carl och syster Josefin.
  • Aktuell med: Singeln When we were 10 och stundande utlandslansering som Viktorious.

Ny Sugarplum låt på live DVDn

Såhär skrev Sugarplum Fairy på sin facebook tidigare idag:


Man blev ju liiiiiiiiiite glad om man säger så. ;D

Viktorious new website

Nu finns det en ny Viktorious hemsida, ni ser den här. :)


Viktorious - When We Were 10

Nu är videon till When We Were 10 här. :D

Viktorious - When We Were 10


A gig to celebrate the DVD release

Om både Carl Norén med The Anger och Viktorious med When We Were 10 är med i top 20 på Tracks listan så kanske de gör en spelning för att fira att live DVDn släpps. Detta vill vi ju inte missa så rösta, rösta, rösta. Även ni som inte bryr er, RÖSTA!! Det skulle betyda så mycket!! :)


Rösta på Tracks

Nu ligger Carl Norén med The Anger på plats 13. Viktorious med When We Were 10 har inte kommit in på listan än. Nu röstar vi på våra favoriter Carl och Victor och hoppas att de får (ännu) bättre placeringar nästa vecka. Rösta gör ni här. ;)Carl Noréns blandband

Ni kan lyssna på intervjun här. :)
 
Låtlistan såg ut såhär
:

1. Sly & the Family Stone - If you want me to stay

2. R. Kelly - Ignition Remix

3. France Gall - Poupée de cire poupée de son

4. Busta Rhymes - Gimme some more

5. The Doors - Break on through

6. Canned heat - Going up the country

7. Spencer Davis Group - Gimme some lovin

8. Rod Stewart - Da ya think I'm sexy

9. Fattaru - Mina hundar

10. Aloe Blacc - I need a dollar

Såhär ser Carls balndband ut (riktigt fint tycker jag :)):


Viktorious i Cosmopolitan

Missa inte Viktorious i decembernummret av Cosmopolitan. ;)


Q&A med Carl Norén

Från och med idag så kan man ställa frågor till Carl. Kul tycker jag. Synd bara att jag inte kommer ihog alla frågor jag har. Nu när jag kan få svar på dem så har jag glömt dem, typiskt. :)


Carl Norén i p3 fredag på fredag

Missa inte när Carl Norén spelar sina favoriter i p3 Fredag nu på fredag klockan 21.03. :) 


Från DN om Victor och Carl NorénMedan Borlängebandet Sugarplum Fairy tar en paus från rockposerna spelar frontfigurerna Carl och Viktor Norén var sitt soloprojekt. DN har särat på syskonen för att reda ut hur man undviker rivalitet i en familj full av musicerande bröder.

Båda bröderna tycker att man ska låta bli att twittra om man inte har något vettigt att säga.

Sugarplum Fairys brödrapar Carl och Viktor Norén har tillfälligt förpassat skinnjackorna till vinden medan de på var sitt håll provar på alla bandartisters våta dröm: en solo­karriär. Nästa år blir det dags att visa världen hur det låter när de får fatta alla beslut själva, men redan nu finns Viktors singel ”When we were 10” och Carls ”The anger” ute. Bakom Viktor Noréns soloprojekt står en önskan att löpa amok med elektronisk musik utan att fördärva Sugarplum Fairys rockpoppiga själ och integritet.

– Jag har klubbat rätt mycket de senaste åren och ville göra den typ av musik som man hör på klubbar. Den dansanta känslan går inte riktigt att återskapa i ett rockband. Nu arbetade jag med en massa producenter i studion, framför datorn och då går det att konservera det på ett annat sätt.

Medan storebrodern i alla enkelhet fortfarande kallar sig för Carl Norén, har Viktor antagit namnet Viktorious. Både för att koppla bort Sugarplum Fairy-associationerna och för att kunna skapa en helt ny, storslagen popstjärna på kommande skivan ”I am hope”.

– Jag tycker att man låser sig om man gör det för personligt. Det här är en del av mig som jag alltid har haft men inte uttryckt rent musikaliskt, säger Viktor Norén och lyfter en kaffekopp med sitt alter egos namn nyligen spontantatuerat över insidan av högra handleden.

En vecka senare träffar jag också Carl Norén över en kopp kaffe, inga namntatueringar syns så långt ögat kan nå, fastän bröderna tycks dela en kärlek för fashionabla halssmycken. Soloskivan ”Owls” tillblivelse bottnar inte så mycket i en önskan att skapa någon annan som i att slippa de åsikter om musikskapande som tyska skivbolagsgubbar gärna delade med sig av sist Sugarplum Fairy spelade in. Till skillnad från Viktor tog det ett tag för Carl att få skivbolagen intresserade av en 20-någonting-årig kille med gitarr, men under tiden fick han lite hjälp på traven av syskonskarans överhuvud Gustaf Norén och hans band Mando Diao. ”Owls” spelades in med produktionshjälp från gruppens Mats Björke och Carl kunde testa sina låtar inför tusentals tyska Mando Diao-fans när han följde med på turné.

Sedan Sugarplum Fairy tog en paus har han också börjat läsa rysk litteratur på universitetet och mycket riktigt figurerar Tjechovcitat på albumet som handlar om ”att känna sig lite misslyckad, hopplöshet i kärlek och att lämna något tryggt bakom sig”.

– Jag skrev det mesta på natten. Om du inte får någon sömn blir du lite knäpp och då gör du lite bättre låtar. Jag blir väldigt starkt påverkad av mörker och stämningen med tända ljus, man får en skön känsla och jag vill att min musik ska skapa en känsla och bilder hos den som lyssnar, förklarar Carl Norén.

Viktors ambition med ”I am hope” är likartad, även om han, i sann Viktoriousanda, uttrycker det något mer bombastiskt.

– Man ska få en kick av det man hör. När man är ung är man mycket mer genrefascistisk, är det inte från en viss, specifik del av England så är det inte värt att lyssna på. Nu är en bra låt en bra låt, jag vill att folk ska dansa till min musik.

Sugarplum Fairy-fans må bilda Team Viktor och Team Carl bäst de vill i framtiden, men för bröderna är blod tjockare än vatten. När Viktors storartade elektropop och Carls lågmält drömska skivor båda släpps i början av nästa år hjälper också genreskillnaden till att hålla syskonen från att flyga i luven på varandra över försäljningssiffror och antalet konsertbesökare.

– Rivalitet mellan syskon är barnsligt, jag ser mycket hellre att det går bra för mina bröder än någon som jag inte har en relation till över huvud taget. Det hade blivit jobbigt om vi hade gjort samma sak, men nu är det så olika att det inte går att jämföra, säger Viktor.

– Min skiva är någon form av förfestskiva, sedan spelar du Sugarplum Fairy på festen och på efterfesten, när det börjar lugna sig, sätter du på Calles skiva. Om vi bytte plats och jag gjorde den mer lågmälda och djupare plattan och Calle skulle vara någon form av popstjärna tror jag att vi båda skulle framstå som två idioter.

Enligt Carl Norén finns det ingen risk för att han vandrar över till Viktors genre.
– Jag tror inte riktigt på popstjärnan på det sättet. Skeva personer är mer intressanta. Måns Zelmerlöw och alla de här jättehelyllekillarna, det är inte min form av popstjärna.

En popstjärna ska vara lite konstig. Att Joni Mitchell får en kris och åker till någon öde plats i Kanada och sitter och gråter i ett år är mer intressant än när Prince sliter av sig tröjan och spänner musklerna.

Att deras personligheter är helt olika är bröderna noggranna med att påpeka, men de tvivlar på att de påverkats av syskonskarors klassiska roller, med ambitiös förstfödd, en clown till minsting och det fredsmäklande mellanbarnet.

– Calle är absolut inte fredsmäklaren, han är snarare den som sätter i gång krigen, säger Viktor.

Storebrodern suckar och accepterar anklagelserna motvilligt.

– Jo, men det är faktiskt ofrivilligt. Jag var rätt snäll, men jag passade inte in i skolan och har alltid velat ha väldigt mycket kontroll, då blir man kanske ett problembarn. Gustaf och Viktor var väl mer ordentliga, satt med sina flugor och gav äpplet till läraren.

Carl Norén tar ett djupt andetag, slår ut med armarna och förklarar gravallvarligt:

– Så här är det; Gustaf är född på en söndag, han har tur i allt han gör. Jag är onsdagsbarn, född till ve, det är lite otur. Viktor är född på en måndag så han är snygg.

Det tror jag stämmer mer än var man är i syskonskaran, sen är det klart att man inte är lika rolig som mellanbarn. Jag tyckte att Gustaf var den som var bråkig och hela tiden ställde till med saker och jag var den känsliga, gnälliga ungen som man stör sig på. Vi har för starka personligheter för att kunna jämföras, men vi tycker väl alla tre att vi är den som är bättre än de andra.

Fyra musikaliska popsyskon

Carl Johan Emanuel Norén ­föddes den 10 oktober 1983. Två år senare, den 19 september 1985, föddes Viktor Johannes Norén.

Bröderna växte upp i Borlänge.

I syskonskaran ingår också ­storebror Gustaf, medlem ­i Mando Diao, och lillasyster
J­osefin, som utbildar sig till barnmorska och sjunger på Carls kommande skiva.

Sedan 1998 är Carl och Viktor med i Sugarplum Fairy. 2004 släppte bandet sin första skiva, ”Young & armed”, därefter följde ”First round first minute” (2006) och ”The wild one” (2008).

Viktor försäkrar att Sugarplum­ Fairys bandmedlemmar ­”fortfarande tycker om varandra”­ och att bandet, brödernas ­solokarriärer till trots, inte har splittrats.

Carl tycker om att läsa Anton Tjechov, spelar i demobandet Local Dealers från Hornstull och lyssnar just nu på dj:er som Danger mouse samt ­Cornelis ­Vreeswijk.

Viktor ogillar att använda ­sociala nätverk privat och har inget ­Facebookkonto, men tycker om att lyssna på Hurts.


Viktorious i King

Ni missar väl inte att Victor "Viktorious" Norén är med i november nummret av tidningen King. Det är 7 sidor varav 3 sidor är med text. Resten är bilder och vem gillar inte bilder på den snygge mannen? ;)

Glöm inte att rösta på tracks, en röst på Carl och en på Viktorious är ett steg närmare en ny sugarplum skiva. Och Carl har ju lovat en present om han är kvar på listan nästa vecka. :)


Rösta på Tracks

Nu är det dags att rösta på tracks igen. Nu är det inte bara Calle och The Anger man måste rösta på utan nu även Viktorious med When We Were 10. Så gå in här och rösta på vad ni vill bara ni röstar på Carl och Viktorious!! ;)

En sak till MISSA INTE intervjun som sugarplumfanblogg har gjort med Viktorious, den är riktigt bra.  ;D
http://sugarplumfanblogg.devote.se/blogs/6617565/exclusive--fanblog-interview-with-victor-.htm
Video från Viktorious showcase

Japp, nu finns det en video från i tisdags ute. Man blir ju lite ledsen att man inte var där och att man inte kan se han på tisdag när han är support act till Adam Lambert. Livet är hårt ibland. ;)

Viktorious showcase

Viktorious - Showcase from Sony Music Entertainment Sweden on Vimeo.

Viktorious support act for Adam Lambert

Viktorious (Victor Norén) har blivit inbjuden till att vara support act för Adam Lambert som spelar i Stockholm 9 november. Man kan vinna biljetter här. Synd bara att jag inte har tid just den dagen och att vad man ska göra för att vinna är att berätta vad man skulle hitta på om man fick en heldag med Adam Lambert i Stockholm. Jag skulle lätt kunna skriva vad jag skulle hitta på om jag fick en heldag med Victor i Stockholm. Glömm inte att tävla ;D


Carl Norén - Owls

En låt på Carls album som släpps i början av nästa år och namnet på albumet. :)

Song of the day: When We Were 10

Japp, idag är det självaste Victor "Viktorious" Norén med When We Were 10 som är song of the day på popjustice.com. De skriver också om hur bra han är, klicka här och lääääs. ;D

Viktorious (Victor Norén) - When We Were 10

Viktorious, igår

Jag var ju inte där själv, men då kan man ju klicka runt lite och så hittar man tillslut nån fin bild sådär. :)
Jag blir ju lite smått avundsjuk han är ju sååå snygg!! ;)

Bilden är från http://blogg.veckorevyn.com/josefin/


Viktorious showcase

Just nu pågår Viktorious showcase vilket gör mig något arg att jag inte är över 18 år. Jag måste säga att åldersgränser inte är mina bästa vänner. Men det finns två (rättså suddiga, dåliga) bilder uppe på Viktorious facebook vilket gör mig lite glad. Då kan man ju i alla fall känna sig lite närvarande, eller? Hehe, hans facebook sida hittar ni här. ;)


En fin bild

En fin bild som Carl la upp på sin facebook igårkväll. Den är från inspelningen av The Anger. :)


RSS 2.0