That's The Way I Like It


Den officiella videon till Carl Noréns, That's The Way I Like It har släppts. Fin födelsedags present till mig kan man väl säga. ;) Jag vet inte rikigt hur Carl tänkte men bra blev det. ;)

Carl Norén - That's The Way I Like It

Skansen Igår

Jag var ju och såg Allsång På Skansen igår och det var riktigt bra! Carl Norén, Hoffmaestro och Eric Saade var med så det var ett toppenprogram. Jag har bilder och videor men kommer inte kunna lägga upp dem förrens i nästa vecka. Ni får nöja er med att titta på programmet eller på klippen från programmet och de som var efter programmet på svt-play. Eric Saades nummer var riktigt bra med alla dansare! :)Allsång På Skansen

Imorgon bär det av till Skansen. Carl Norén ska vara med (och Eric Saade är ju med också men jag vill inte erkänna att jag tycker att han är bra/snygg). Jag var och såg allsången förra året när Mando Diao var med. Det var riktigt mysigt och mysig stämmning också. Tänkte att det antagligen är lika mysigt iår och det passar ju bra när det är en utav Norénarna som är med.

Ett klipp från repet idag då Carl pratar om drömmar.

En bild jag tog förra året när Mando spelade på Allsång På Skansen.

Always Where I Need To Be

Jag lyssnade jättemycket på The Kooks runt nyår, men bara en kort tid. Nu när de ska släppa album känns det som att det är dags att börja lyssna igen. 

En av deras bästa låtar är Always Where I Need To Be, helt klart värd att lyssna på. Den acoustiska versionen (Always Where I Need To Be (Acoustic Session) är också superbra, nästan bättre.


Junk Of The Heart (Happy)

The Kooks – Junk Of The Heart (Happy)

En ny låt med The Kooks. Bra är den! Hela albumet kommer 14 September om jag inte minns fel. :)

6829247_a5b2dc51ed11ea7f7e5e3e30782a8b21_large_large

The+kooks_large

167383_1783699080908_1492418333_31992474_3666472_n_large

Curly Boys Law

Armand, Armand, Armand. Vilken underbar röst han har.

Armand Mirpour - Curly Boys Law


Håkan Hellström

Imorgon har det gått två veckor sedan Håkan-konserten på Peace and Love. Håkan spelade på Utopia scenen sist på lördagen och blev den sista konserten Peace and Love 2011 för mig och många andra.
Jag var där ungefär en timme innan för att "köa", jag skulle fram till en av mina vänner som stod längst fram (hon är värsta fanet). Det var sjukt mycket folk att snubbla över. Min vän sa till mig att det inte skulle gå för att det var så fullt. Jag sa "ingenting är omöjligt, om man försöker tillräckligt mycket är allt möjligt" och så rätt jag hade. Efter många försök och funderingar om hur jag skulle komma fram stod jag tillslut längst fram bredvid min vän och alla andra Håkan-fans. Om jag ska vara helt ärlig är jag inget fan av Håkan. Men det var roligt ändå, låtsas att man är ett stort fan och att man blir jätteglad över en viss låt och sedan låtsas som att man kan texten. Härligt.

Håkan kan. Han vet hur man underhåller en publik. Till och med den publiken (jag) som bara kan sjunga med i "Kom Igen Lena" och "Känn Ingen Sorg För Mig Göteborg". Det var en jättebra konsert och jag tror att till och med jag har blivit lite kär i Håkan. :)
Håkan Hellström - Kom Igen LenaHåkan Hellström - Ramla


Håkan Hellström - Känn ingen Sorg För Mig Göteborg

Daniel Adams-Ray

Daniel Adams-Rays konsert på Peace and Love var fan helt underbar!! Det är sällan man ser någon så lycklig! Han var så glad att det var så många som valt att se honom trots att självaste Bob Dylan spelade på en annan scen sammtidigt. Det skulle jag också varit om jag var han. Han berättade att många sagt till honom att ingen skulle gå på hans spelning. Det visade sig att de hade fel. För mig och väldigt många andra var det självklart att jag skulle se honom och ingen annan!

Hela konserten, allt, var jättebra! Låtarna, mellanpratet, framträdandet. ALLT. Bäst av allt var när han skulle sjunga sista låten, Gubben i Lådan. Strax efter att låten börjat slutade ljudet fungera. Det hördes inget från scenen. Men publiken fortsatte sjunga ändå. Vi sjöng klart låten från borjan till slutet. Det var magiskt! Och inte nog med det. Vi fick höra låten en gång till också. Med ljud!

UNDERBART!!

Daniel Adams-Ray - Dum Av Dig

Daniel Adams-Ray - Förlåt Att Jag Aldrig Sagt Förlåt

Mando Diao

Mando Diao på scen Utopia, Peace and Love. Fint var det. De spelade acoustiskt på ett så oakustiskt sätt man kan spela acoustiskt. Vackert var det. De öppnade med den, enligt mig, bästa Mando-låten. God Knows. När de spelade Mean Street och sa att det var Stationsgatan i Borlänge. Det finaste var när de spelade Sugarplum-låten Sweet Jackie som Kristian Gidlund skrivit för Kristian Gidlund.Mando Diao - God Knows


Mando Diao singing Sweet Jackie

Mando Diao - If I Don't Live Today Then I Might Be Here Tomorrow

Maja Alderin

Maja Alderin spelade på Café Peace and Love lördagen Peace and Love veckan (hon spelade också på Phoenix scenen på festival området men jag hann inte se henne där). Gud så fint det var! Söt som socker är både hon, hennes personlighet och musik! :)Maja Alderin - Darling

The Strokes


The Strokes spelade på Utopia på fredagen Peace and Love veckan. Julian = HET. Konserten var jättebra om man glömmer att de slutade spelningen en halvtimme för tidigt.
Jag frågar mig själv, varför har jag inte lyssnat på det här bandet förut? De är ju asbra!

The Strokes - You Only Live OnceCarl Norén

Carl Norén spelade på Athena fredagen Peace and Love veckan. När jag har sett han live förut har han vart på scenen själv med sitt piano, munspel och sin gitarr. Den här gången var något helt annorlunda, han hade med sig sitt band. Han har ju turnerat med sitt band ett tag men jag har inte haft chansen att se det med tanke på att de har spelat på ställen med åldersgränser (jag har aldrig vart tillräckligt gammal). Konserten var i alla fall jättebra. Han spelade både den acoustiska och den vanliga versionen av The Anger. Första gången jag hörde den nya versionen av The Anger hatade jag den, nu älskar jag den! Knepigt det där. Hur som helst spelade han en ny låt som var väldigt bra, jag kommer inte ihog vad den heter men jag filmade den (klippet finns nedanför ;)).

Carl dedicerade spelningen till Kristian Gidlund.

Carl Norén - The Anger (acoustic)

Carl Norén - The New Song


Carl Norén - The Anger

Timbuktu, The Sounds, Teddybears, Henrik Berggren


Peace and Love Fredagen började med att jag inte alls såg hela Timbuktu-konserten som jag hade tänkt att
göra. Vi var helt enkelt för lata för att gå till festivalområdet. Men vi hann se de två sista låtarna i alla fall, kommer dock inte ihog vilka. Bra var det i alla fall.

The Sounds var hyfsat bra. Spelningen var dock lite tråkig i början, men det blev bättre i slutet då de spelade låtar som alla kännde igen och kunde sjunga med i.

Jag hann bara se två och en halv låt av Teddybears tror jag. Men, men vi kännde igen någon av dem i alla fall vilket var nice. Dock inte lika bra som Teddybears STHLM.

Henrik Berggren spelade Brode Daniel låtar acoustiskt tror jag. Vi var bara där i en låt. Mest för att se våran vän är ett jättestort fan och för att vi ville se henne gråta på storbildsskärmen. Vi såg henne på skärmen, men hon grät inte då vi var där. Men vi har hört att det blev svårt att hålla tillbaka tårarna i slutet av konserten. Fint att man kan tycka om något så mycket.

Jag såg Carl Norén och The Strokes också men de ska få egna inlägg. ;)The Sounds - We're Not Living In AmericaThe Ark


The Ark på Peace and Love 2011 var något helt speciellt. Antagligen sista gången jag såg The Ark live. Efterssom de ska sluta spela. Jag är inget fan men lite sorgligt var det allt.

Bäst var "It Takes A Fool To Remain Sane" som alltid. Ola Salo var precis som hans kläder lika härlig som alltid. Under några sekunder av konserten ser man när kamera-mannen zoomar in två tanter som är någonstans mellan 40 och 60 år gammla. Tanterna står längs fram och storgråter, när de ser att de är med på skärmarna formar de hjärtan av sina händer och riktar dem mot kameran. Hur fint som helst var det, jag började nästan också gråta. Jag ska också bli en sån tant, min ålder ska inte stoppa mig från att se mina favoritband live.The Ark - The Worrying Kind

The Ark - Father Of A Son

Oskar Linnros

Oskar Linnros konsert på Peace and Love iår var ashärlig. Den killen kan. Kärlek säger jag bara, kan man vara så charmig som han?
Var är Oskar? Började konserten. När han spelade "25" och alla i publiken skriker "fy fan vad skönt" oändligt många gånger. Och när han spelar gammla Snook-låten "Längst Fram I Taxin" då man inser hur många Snook-fans som kommit för att se honom. Introt till "Från Och Med Du" börjar spelas och publiken nynnar med.
En underbar konsert som jag vill uppleva om och om igen.Oskar Linnros - 25


Oskar Linnros - Från Och Med Du

30 Seconds To Mars

30 Seconds To Mars spelade på Fantasia torsdagen Peace and Love veckan. Om jag ska vara helt ärlig är jag inte förtjust i dem. Egentligen gick jag dit bara för att Jared Leto är så otroligt het. Det var en bra spelning och jag tror att jag har fastnat lite för deras musik också.
Alla band som spelar på festival har alltid jättestor chans att få nya fans, med tanke på att det är väldigt mycket folk. 30 Seconds To Mars tog verkligen chansen. Jared gick ut i publiken, tog upp folk på scenen, pratade med publiken, han gjorde allting rätt. Det var en underbar konsert och publiken var galen.

30 Seconds To Mars - The Kill

Marigold Live på tv4-taket

Marigold spelade live på Nyhetsmorgon i tv4 imorse. Först spealde de Vagabond och sen avslutade de programmet med You And I Know.

Marigold - Vagabond


Marigold - You and I Know
 

Marigold i Nyhetsmorgon

Imorgon spelar Marigold på tv4 Nyhetsmorgon. 08.23 och 09.54 är tiderna. Det får ni inte missa!

Ziggy Marley, M.I.A.


Ziggy Marley
var mysig. Jag kunde dock inga låtar så det blev lite långtråkigt. Annars är ju raggae i allmänhet mysigt. Det märktes att han har talang. Och glädjen i hans ansikte är obeskrivlig. Synd att det ar så tunnt i publiken.

M.I.A. var sååå cool. Jag vet inte om jag kan förklara hennes konsert på något annat sätt än det. Hon gör sin egen grej och hon gör den bra!

M.I.A. - Paper Planes

Veronica Maggio


Hur glad jag än är att jag såg Carl Norén innan är jag ändå lite missnöjd att jag missade större delen av Veronica Maggios spelning. Jag hoppas verkligen att jag får chansen att se henne live igen. Det bästa skulle vara om hon kom till festivalen nästa år igen. Jag tror att jag hann se ungefär 3-4 låtar. Alla de låtarna var superbra så jag gissar att det som var innan jag kom dit också var väldigt bra. Som sagt, jag ångrar att jag inte såg hela spelningen. Hon är ju torts allt en av sveriges bästa artister, hennes musik är genialisk. Jag älskar hur bra texterna går ihop med musiken, det verkligen passar ihop.

Jag hann i alla fall se "Jag Kommer". Ett skakigt kilpp men vad gör man? Vem står still på konsert liksom? Det är mest som ett minne. :)

Veronica Maggio - Jag Kommer

Carl Norén


Carl Norén hade en mini-spelning på sveatorget på torsdagen under Peace and Love veckan. Det var samtidigt som Veronica Maggio spelade på festivalområdet så jag visste inte riktigt vilket jag skulle se. Först tänkte jag att jag har sett Carl oändligt många gånger och att jag inte behövde se honom just då (han spelade ju på festivalen dagen efter). Men jag kunde inte missa en Calle-spelning så jag gick och såg den för att sen skynda mig för att se slutet av Varonica Maggio.
Carl körde en acoustisk kort spelning med inte mer än fem låtar. Det var en mysig spelning i sommarvärmen. Han pratade sådär mysigt och lagom mycket mellan låtarna som han alltid gör. Jag har tyvärr inga bilder från spelningen. Jag satt på marken en bit bort och orkade inte ställa mig upp för att ta en bild. ;)


Kings Of Leon


Jag vet inte vad jag ska säga, med tanke på att jag inte riktigt har fattat att det var på riktigt än. Jag vet inte om jag någonsin kommer att förstå det. Jag har sett Kings Of Leon live!
Direkt efter Marigolds konsert sprang vi till Utopia (scenen där de skulle spela), och väntade. Vi kom inte längst fram men rättså nära i alla fall. Det var en magisk konsert. Helt klart den BÄSTA av ALLA konserter jag var på under Peace and Love 2011. Det kan var varit den bästa konserten jag någonsin varit på (om man räknar bort sugarplums konserter på peace and love förra året och året innan det). Jag visste inte vart jag skulle ta vägen när de spelade Charmer. Så UNDERBART!

Jag återkommer med ett bättre inlägg om hur konserten var när jag har smält faktan att jag faktiskt var där på riktigt. Det var ingen live-dvd den här gången.Kings Of Leon - Closer


Kings Of Leon - Use Somebody

Marigold

Jag såg Paolo Nutini så jag missade början av Marigold. Det var lite synd men jag han se det mesta av konserten i alla fall. Marigold var lika bra som de alltid är, jag är fortfarade förvånad att de inte är ett av världens största, bästa band. Jag tror aldrig att jag har sett så mycket folk på en Marigold konsert förut. Hela området under taket vid Athena scenen var fullt. Ni som varit där vet vad jag menar. På de Marigold-spelningerna jag har varit på förut har det varit mellan 10 till 40 personer och det här var betydligt många fler. Det var underbart och de i bandet var jätteglada. Och det blir ju bara bättre när Sugarplum-Jonas är med och spelar gitarr.
Det bästa med konserten är låtar som Chemistry , Vagabond och Remember In Vain.
Sugarplum- Jonas
Paolo Nutini


Paolo Nutini spelade på Utopia på onsdagen. Han kom ut på scenen med ett leende på läpparna som stannade tills han lämnade scenen. Det var dock svårt att höra vad han sa mellan låtarna vilket var lite synd. Bäst var helt klart New Shoes. Inte konstigt att jag tycker det med tanke på att den enligt mig är en av de bästa låtarna som någonsin skrivits. De andra låtarna var såklart också väldigt bra, bara inte lika bra. ;)

Paolo Nutini - New Shoes

50 000

Till Peace and Love 2011 såldes 50 000 biljetter. Jag kan inte inse att det har kommit så många människor till lilla Borlänge. Och att stora band som Kings Of Leon och stora artister som Bob Dylan har besökt min lilla hemstad är svårt att inse.
Jag tänkte berätta lite för er om hur mitt Peace and Love har sett ut (i konserter). Jag börjar med att visa en bild från invigningen av festivalen. Detta inlägg kommer följas av många fler inlägg om festivalen. Ni som inte var där missade något!RSS 2.0